Je bekijkt nu 1/3e triathlon Oud Gastel

1/3e triathlon Oud Gastel

5:15 wekker. Amai, 4 uur slaap is niet de beste voorbereiding voor mijn 1eDivisie wedstrijd in Oud Gastel.

Een paar uur later lag ik alweer in het water om 1350 meter te zwemmen. Na een moeizame start wist ik toch wel lekker in het ritme te komen. Toen ik het water uit mocht klimmen schoot de kramp in beide hamstings… AU. Moeizaam kwam ik die trap op en na 0:22:24 zat m’n zwemonderdeel erop.

Eenmaal op de fiets kon ik ondanks de harde wind lekker mijn benen rondraaien, de kramp was al verdwenen  toen ik de wisselzone inliep. Na 60 kilometer (1:40:32) fietsen moest ik nog 14 kilometer lopen. Weer moest ik even op gang komen maar m’n tweede ronde liep ik de 36e tijd van het hele veld. Met lopen dus veel mensen ingehaald en als 55e geëindigd met een tijd van 3:02:15. Ik wist eigenlijk zelf niet dat ik hiertoe in staat was!

Helaas startten we maar met 3 mensen in het team terwijl we er 4 nodig hebben. Dit kost veel punten omdat de 4e man nu de langzaamste tijd krijgt toegewezen. Toch zijn we met het team nog op plek 26 geëindigd van de 31. In het algemene klassement staan we ook 26e

Na 4 uur slaap en 3 uur sport was ik al aardig moe, toch ging ik nog naar Stein om Cornelis en Evert het echte werk te zien doen in de Eredivisie.

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.