Je bekijkt nu 20e Kersenfeest triathlon in Gendt

20e Kersenfeest triathlon in Gendt

Voor het 5e jaar op rij stond ik aan de start van de Kersenfeest triathlon in Gendt. Na het NK in Stein van vorig weekend heb ik flink doorgetraind dus de benen waren niet super. Toch had ik er veel zin in. Gendt is altijd een gezellige wedstrijd met ontzettend veel toeschouwers en bekenden die komen kijken. Met mijn minimale voorbereiding had ik in mijn ogen 2 concurrenten: Bram van de Bergh en Matthijs Westerbeek. Bij de aanmelding kwam ik ook Marcel Gierman tegen. Met Marcel ‘Cipollini’ Gierman hebben Evert en ik vroeger veel getraind, tot hij ineens verdween van het triathlon toneel. Maar hij is terug in training, en hoe! Een concurrent extra dus. Na het startkanon goed gezwommen, lekker in de voeten van iemand die net ietsje harder zwom dan ik. Als 5e het water uit, als 3e op de fiets en na 10k knallen aan kop van de wedstrijd met in mijn wiel o.a. concurrent Matthijs Westerbeek. M’n nieuwe Stevens reed heerlijk! Toch mis ik de kracht van vorig jaar, vooral toen Gierman langs kwam. Ik kon mee maar dat leek me niet verstandig met oog op het lopen dus liet ik me weer terugzakken. Met nog 14k te gaan kwam ook Bram van de Bergh langs, en met hem kon ik wel goed mee komen. Daarachter moesten ze loslaten. Achter Bram reed ik de wisselzone in en trok m’n loopschoenen aan, wisselde sneller dan Bram. Tot mijn verbazing zat ik nog maar 40 meter achter Gierman! Ik weet niet precies wat hij allemaal in het PF uitgevoerd heeft, maar schone kleren had hij geloof ik niet aan… Het lopen ging zoals verwacht niet zo heel hard. Wel lekker ontspannen. In de 1e ronde liep Gierman verder bij me weg en Matthijs Westerbeek haalde me in. Na 5k kwam ook Bram weer langszij en samen met hem heb ik de 3e van de 4 rondes gelopen. Daarna miste ik tempohardheid en kon ik niet anders dan hem laten gaan. Als 4e kwam ik over de finish met een tijd van 1.59.00. Voor het eerst in niet op het podium in Gendt, maar de oorzaak is bekend. Nu goed herstellen, trainen en pieken eind augustus! P.s. huh? IronMan koffie??

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.