Je bekijkt nu 2eDivisie Groningen

2eDivisie Groningen

“Handen in de lucht en groeten aan je tante!” Zaterdagavond was ik, net als de jeugd van tegenwoordig, in Groningen. Niet de optimale wedstrijdvoorbereiding voor de 2eDivisie, maar wel de leukste. Met Aloha gingen we het weekend naar Groningen en sliepen we op de camping.

Eigenlijk best lekker geslapen op m’n matje. Na een goed ontbijt (voor de “gekke boys” een broodje ham-slagroom) vertrokken naar de wedstrijdlocatie. Daar stonden teamgenoten Thomas, John en Koen op mij te wachten.

Mijn eerste individuele triathlon van het seizoen startte goed. Ik had bedacht om helemaal aan de zijkant te starten en vervolgens een meter of vijf door het ondiepe water te rennen om op die manier in rustig water naar de eerste boei te zwemmen. Goede zet! Helaas was het zwemmen verder dan de eerste boei: 1500 meter.

Na 0:26:15 zat ik als nummer 30 op de fiets. Langzaam verdween de kramp die ik bij het zwemmen had. Iets meer dan 45 kilometer had ik in 1:16:49 gefietst, dat resulteerde in de 19e fietstijd.

Met lopen meteen een degelijk tempo gepakt. Helaas… na 1 kilometer weer die kramp. Met nog tien te gaan wist ik het pijnlijk ging worden. “Niet te lief zijn voor jezelf” hoor ik Diederik weer zeggen. Ik snap niet hoe, maar heb niet eens zo super slecht gelopen: 0:47:33 (22e).

Heb ik ooit zo veel spierpijn gehad? Ik weet het niet maar aan mijn lichaam te voelen denk ik dat ik zondag het maximale er uit heb gehaald en zat er niet meer in dan een 21e plek. Hopelijk volgende wedstrijd geen kramp en finish ik top 15?

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.