Je bekijkt nu 3 uit 3

3 uit 3

De week na Nieuwkoop moest m’n moraal even wat worden opgekrikt. Ik deed 3 wedstrijdjes in exact 1 week tijd, en won er 3.

1. Bedriegertjesloop
Het begon de woensdag na Nieuwkoop met de Bedriegertjesloop in Rosendael bij Velp. Een loopwedstrijdje van bijna 11 km over de Posbank. Tactisch niet zo slim gegeten: Hollandse Nieuwe met uitjes, pizza, een paar zelf gefrituurde kroketten en een goed glas rode wijn. Een warming up leek me dus zinloos en het voedzame diner voelde ik wel na de start.

Samen met Alex Bergsma van TVA liep ik na 2 km op kop. Alex bepaalde het tempo en ik kon goed volgen. Met nog 2 km te gaan versnelde ik iets op een wat zwaarder gedeelte. Dat kon Alex precies niet hebben en kon niet volgen.

Een hand vol seconde eerder kwam ik bij de finish aan. Met een mooie bos bloemen en wederom een fles rode wijn keerde ik huiswaarts.

2. Triathlon Amsterdam
Een perfect georganiseerde wedstrijd in goede omstandigheden vergeleken met de week ervoor in Nieuwkoop. Droog, af en toe een zonnetje en flink wat wind. Ik was naar Amsterdam gekomen om te winnen op de 1/8e. In de middag stond er een familie middag op het programma en met Evert en Cornelis al afwezig door het NK in Groningen vond ik dat Scheltinga toch samen met Bouke moest gaan vertegenwoordigen in Den Haag. Zodoende met een kleine omweg via de Sloterparkplas naar Den Haag.

Zwemmen ging goed, weinig tot geen wedstrijdspanning en ik kon er echt van genieten. 2e uit het water en door een snelle wissel als 1e op de fiets. Flink gas gegeven in de eerste paar rondes om de concurrentie wat te demotiveren. Met 20km ruim onder de 30 minuten en een voorsprong van bijna 2:30 kwam ik van de fiets.

Nike Free ‘s aan en weg, eerste paar km nog even wat aangezet en toen ik wist dat de overwinning veilig was iets ingehouden en ontspannen gelopen. Na de OD race nog bekeken (ES won indrukwekkend voor Dirk Wijnalda en Martijn Boot) en genoten van het VIP arrangement wat Bo en mij werd aangeboden namens de organisatie, bedankt!

3. Triathlon Zaanstad
Met Evert en Cornelis zouden we starten in Zaanstad. Bo komt hier vandaan en heeft hier nog veel familie wonen dus een leuk dagje uit. Evert moest helaas afmelden omdat Groningen toch iets harder was aangekomen dan hij had gehoopt. Met Cornelis en Bo deden we een rondje Zaanstreek op de Solexen van Opa en Oma, het werd echter nog een training omdat Bo en ik beide zonder brandstof kwamen te zitten en moesten we alsnog zelf fietsen.

De 1/8e triathlon werd voor het eerst in buitenwater gehouden, best spannend voor een de organisatie van een laagdrempelig evenement als triathlon Zaanstad. Maar alles was perfect geregeld. De temperatuur was goed en het zwemparcours was ideaal om ook grotere races te kunnen organiseren.

Ik kwam als 1e uit het water en zat als 1e op de fiets, Cornelis volgde op ongeveer 10 seconde. Een verkeersregelaar stond echter wat onhandig een auto tegen te houden waardoor ik begreep dat ik rechtsaf moest, snel keren en Cornelis weer inhalen. Ik zei nog iets tegen hem van: “ik heb ook wel pech hoor” en nam over. Toen ik weer achterom keek was de Garnaal ineens klein geworden: hij reed een flink stuk achter.

Gemotiveerd door het vele publiek op de woensdagavond reed ik flink door. Met bijna 3 minuten voorsprong kwam ik in T2 aan. Toen heb ik vanaf het begin af aan niet heel veel gegeven. Na de snelste zwemtijd, fietstijd en wisseltijden zetten ik de 12e looptijd neer. Cornelis werd 2e.

’s Avonds bij de opa en oma van Bo nog hersteld in het binnenzwembad en rond middennacht de voorraad patat, kroketten en frikadellen soldaat gemaakt. Wat een dag.

En wat had ik zin in de halve van Stein… Daarover later meer.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.