Je bekijkt nu 3 weken later

3 weken later

Morgen is het 3 weken na mijn val… Ik loop weer “normaal” rond en word alleen nog beperkt door mijn sleutelbeen. Het is natuurlijk afwachten hoe mijn knie en rug het houden als ik weer kan trainen, maar tot nu toe zul je mij niet horen klagen over hoe het herstel verloopt.

Wel was er 5 dagen na de val een kleine tegenslag. De sleutelbeenbreuk was een “mooie” breuk, en hij stond goed tegen elkaar. Toch voelde ik hem opeens verschieten. Het was mij gelijk duidelijk dat hij verschoven was en dat het niet meer mooi stond omdat hij opeens meer uitstak en toch wel veel pijn deed. Meteen heb ik toen mijn onmisbare hulplijn “schouder Sijmen” ingeschakeld.

Sijmen werkt als fysiotherapeut in de Bergmankliniek waar ze gespecialiseerd zijn op schouders. Ik kon meteen terecht om een nieuwe foto te laten maken, deze met de arts te bespreken en tot de conclusie te komen dat een operatie de beste optie leek. Een dag later kon ik bij de anesthesist terecht en weer een dag later hadden ze een extra plekje gemaakt voor mijn operatie: Bot tegen elkaar zetten, plaatje er tegen, 6 schroeven er in en klaar. Ik moest wel een nachtje in de Bergmankliniek blijven wat net het Hilton leek: privé kamer, flatscreen, internet, keuze menu’s en roomservice. Nu precies één week na de operatie mocht ik weer voor het eerst op de rollen. Het revalideren is begonnen!

Ik wil bij deze iedereen bedanken voor de vele reacties die ik gekregen heb. Echt fijn om te merken hoeveel mensen er met je meeleven!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.