Je bekijkt nu 3e in triathlon Karlovy Vary

3e in triathlon Karlovy Vary

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Samen met Evert en Tino ben ik afgelopen weekend afgereisd naar Karlovy Vary (Tsjechië) om daar wedstrijden te doen. Evert startte samen met Stefan van Thiel in de ETU-cup (verslagje volgt) en ik in de open race, beiden op zondag… dacht ik.

Zaterdagochtend eerst het loop– en fietsparcours verkend en ’s middags gingen we om 15.00u onze wedstrijdspullen ophalen. Bij de inschrijving werd gevraagd: “ETU-cup tomorrow or open race today?”. Een beetje verwarring, want ik dacht te starten in de “open race tomorrow”, maar die bleek niet te bestaan. De open race startte over 3 uur… Geen ramp, gewoon een bord pasta eten, omkleden en pang! Ik had goesting.

De wedstrijd ging best goed, na een prima zwemonderdeel van 500m, waarin ik al 13e het water uit kwam, ging ik volle bak in de achtervolging. Er moesten 3 rondes worden gefietst met elke ronden een paar flinke klimmetjes. Een totale afstand van 20km. Dat ligt mij wel. Met een snelste fietstijd kon ik in een groepje met vier man gaan wisselen. De koploper had 45seconden voorsprong en heeft dit niet meer weggegeven. Na een goede wissel ging de strijd om de tweede plek tussen mij en een Tsjechische atleet. Na 4km bleek hij toch de sterkste en is weggelopen. Met een looptijd van 16:29 over 5km op een heuvelachtig parcours was ik toch wel tevreden met de derde plek. Eindtijd: 56:10.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.