Je bekijkt nu 3e plek in eerste OD

3e plek in eerste OD

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Gister heb ik mijn debuut gemaakt op de Olympic Distance Triathlon (1500m zwemmen – 40km fietsen – 10km hardlopen). Maar er stond toch geen wedstrijd op de planning? Nee klopt. Ons Duitse triathlonteam Bayer Uerdingen 05 had donderdag een afzegging in de NRW-Liga (Nordrhein Westfalen competitie) en omdat ik eigenlijk niet kon, heb ik gezegd dat ik alleen in “notfall” kon. Zaterdag (de dag voor de wedstrijd) kreeg ik een bericht dat het een noodgeval was, en of ik kon starten. Misschien niet geheel verstandig, maar iets met teamgevoel deed mij beslissen om toch te starten. Doel? Nur spaß machen.

1500m is een behoorlijk eindje zwemmen. Het was een heen-en-weer parcours in een schoon kanaal, en het ging redelijk. Na 21:06 klom ik het water uit in een 20e plaats.

Op de fiets ben ik de eerste kilometers volluit gegaan. Na 5km sloot ik aan bij een paar van mijn teamgenoten en begon het stayeren. Eigenlijk ben je verplicht om 10m afstand van elkaar te houden, maar niemand deed dit (zoals eigenlijk altijd in de NRW-Liga) waardoor er in grote groepen werd gefietst. Na 56:23 fietsen en een 3e fietstijd begon ik aan het lopen.

Ik was van onze fietsgroep als eerste weg, en pakte gelijk een flink tempo. Vanachter kwam niemand meer dichterbij, en voor mij liepen nog een stuk of 6 lopers. Langzaam haalde ik de één na de ander in en wist ik de 3e plaats veilig te stellen. Met een 3e looptijd van 37:16 finishte ik als 3e met een eindtijd van 1:54:45. Ook met het team hebben we de derde plaats gepakt.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.