Je bekijkt nu 4×1=5?

4×1=5?

Duwen met zwemmen, nooit eerder aan gedacht totdat de Schuiteman 2eDivisie wedstrijd Team Triathlon Arnhem op het progamma kwam. Een wedstrijd die door drie of vier atleten afgelegd moet worden op een heuvelachtig parcours. Het niveauverschil op de losse onderdelen in ons team maakt een team triathlon een mooie uitdaging. 4×1=5?

Gelukkig was het water wel vlak. Na een soepel zwemonderdeel en een klim naar het parc fermé konden we fietsen. Maar waar bleef Maarten? We hadden een paar scenario’s doorgenomen en deze zat er gelukkig in: #pang! Een trein komt niet zo snel op gang, maar als deze eenmaal tempo heeft…

Jammer, het einde van de rails is in zicht. Jeroen en ik hadden het loopparcours al eens verkend en we wisten dat het nog zware kilometers gingen worden. Toch konden we een mooi tempo pakken en hadden we de 2e ronde (volgens mij) weinig verval.

6e geëindigd in 01:03:01, bekijk hier de volledige uitslagen. In deze nieuwe competitie hadden we geen idee van het niveau maar het feit dat we vorig jaar een-na-laatste stonden na de openingswedstrijd en nu 6e staan geeft veel meer vertrouwen in dit seizoen, immers 4×1=5.

Ik was niet de enige triathlonbroer in actie afgelopen weekend. Cornelis deed mee met het Arnhemse kampioenschap en won. Evert maakte zijn debuut op de Powerman in Horst, een duatlon over 15 km lopen, 60 fietsen en 7,5 lopen. Hij werd hier Nederlands kampioen!

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.