Je bekijkt nu Almere: NK Long Distance

Almere: NK Long Distance

Het jaar dat ik voor het eerst in aanraking kwam met triathlon werd onze eerste trainer Menno Oudeman 3e op het Europees Kampioenschap in Almere. Bij een eindtijd van 8:05:44 kon ik me toen nog weinig voorstellen. Inmiddels, 5 LD races verder, is dat wel anders, en ook bij het horen van de plaatsnaam Almere denk ik niet aan een nieuwbouw stad in een vlakke, winderige polder, maar aan de enige, echte LD triathlon die Nederland rijk is.

Altijd heb ik al in Almere willen starten, en dit jaar had ik niet echt een sportief doel voor ogen na de hele triathlon in Wanaka afgelopen januari. Mentaal had ik het dan ook wat lastig om veel te blijven trainen, ik ben zo’n atleet die een concreet doel nodig heeft om hard te kunnen trainen. Iets om naartoe te werken.

Vorige week heb ik besloten om te starten op het NK LD in Almere. Met nog 5 weken te gaan is finishen natuurlijk een ambitieus doel opzich. Uiteraard heb ik een goede basis, regelmatig heb ik lang getraind en veel wedstrijden gedaan. In in mijn eerste hele in de UK 2009 bleek al dat veel wedstrijden doen voor mij goed werkt. Mijn PR staat nog steeds in die race: 9:36:04.

Nog nooit deed ik een snelle Ironman, altijd een zwaar parcours, of zware omstandigheden. Almere is mijn ogen een snelle wedstrijd, ook met zware omstandigheden.

Op het NK heb ik 3 doelen:
1. finishen
2. een PR
3. top 10

Om het geheel wat op te fleuren wat plaatjes van o.a. het NK 1/2e in Didam.
Foto’s door Frank Renia.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.