Je bekijkt nu Anaerobe drempeltest

Anaerobe drempeltest

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Als sporter is het belangrijk om in de juiste zones te trainen Om deze zones te bepalen zijn Evert en ik gister naar het SMA in Amerongen gegaan. Hier mochten wij flink los gaan op de fiets, ook wel “Excalibur” genoemd, van Guido Vroemen.

Wij hebben hier het 3 minuten protocol gedaan. Dit hield in dat we begonnen op een vermogen van 120watt (hoe zwaar je trapt) en elke 3 minuten kwam er 30 watt bij. Op het moment dat we boven omslagpunt zaten (ook wel de anaerobe drempel genoemd. Dit is de hartfrequentie waarop je begint te verzuren), kwam er 30 watt per minuut bij. Uiteindelijk zaten we beide goed kapot! Gedetailleerde uitslagen krijgen we volgende week en deze zal ik dan online zetten.

Waarschuwing: Het filmpje hier onder kan je beter niet kijken als je een zwakke maag hebt. Deze testen vonden plaats onder professionele begeleiding van een gediplomeerde sportarts. Don’t try this at home!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PcMZGuH4nb8[/youtube]

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.