Je bekijkt nu Batavierenrace en Team Triathlon Arnhem

Batavierenrace en Team Triathlon Arnhem

Weken lang praat iedere maar ook beetje sportieve student er over: De Batavierenrace. Een 180 kilometer lange estafetteloop van 25 etappes van Nijmegen naar Enschede op 25 april. Dit jaar in het zelfde weekend als Team Triathlon Arnhem. Niet ideaal.

Om 1:00 ‘s nachts liep ik dus over de Groesbeeekse heuvelrug mijn 6,9 kilomter lange etappe. Het was niet de bedoeling maar ik was volle bak gegaan dat resulteerde in een eindtijd van 24’39, goed voor de negende tijd. Met de Aloha all stars zijn we, ondanks een half uur straftijd, op een hele nette achtste plek geeindigd.

Bij Aloha was al lang duidelijk wat wij wilde met het team van Aloha in de openingswedstrijd van de 2eDivisie. Met een sterke opstelling en een goede teamvoorbereiding wisten we dat podium er zeker in zou zitten.

Teamtriathlons gaan echter nooit zoals verwacht. Terwijl we met de teamtijdrit ruim 42 gemiddeld reden zat er in de heuvels van Arnhem niet meer in dan 38. Toch hebben we dankzij een sterk afsluitend looponderdeel een nette  tijd van 58’02 neergezet. Helaas was Hellas 2 seconde sneller.

Volgende keer de benen scheren? Of toch de Bata laten schieten?

Cornelis deed ook met zijn team mee in de recreatieve serie. Hij won met TriMates de wedstrijd.

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.