Je bekijkt nu Bayer 05 Uerdingen 2011

Bayer 05 Uerdingen 2011

Bundesliga ist Spaß! 2 Jaar geleden startten Evert en ik voor het eerst in deze Duitse wedstrijdcompetitie. Via Eddy Lamers kwamen we in contact met Heiko Tewes, de teammanager van Bayer 05 Uerdingen. Naast Eddy kwam voorheen ook Menno Oudeman uit voor Bayer. Met 2 atleten van dit kaliber kan je natuurlijk niet anders dan blij zijn met Nederlandse atleten. Wij waren dus zeer welkom.

Vorig seizoen moest Evert in z’n ééntje Nederland vertegenwoordige in ‘ons’ team, en deed dat zeer netjes. Dit jaar zit het anders. Zoals het er nu naar uitziet ben ik in mei klaar om in Duitsland te racen en hebben we versterking van niemand minder dan Cesar ‘de Zeeuwse brommer’ Beilo en onze eigen Cornelis. Daarnaast hebben we nog steeds enkele grote namen als Uwe ‘de Held’ Kappelhoff, Matthias en Stephan Bergermann en opkomend talent Matthias Epping.

Een aantal weekenden terug was er een TeamTreffen in Uerdingen, Krefeld, het hoofdkwartier van Bayer. Dit TeamTreffen staat traditioneel in teken van kennismaking met nieuwe atleten, teamfoto’s, Kaffee und Kuchen, Kulturfabrik en uiteraard een heel hoop lol. Ik was helaas niet aanwezig maar de verhalen beloven weer een hoop moois voor komend seizoen.

Deze editie van het TeamTreffen was het dubbel feest want de de gehele overkoepelende organisatie van de sportclub Bayer Uerdingen bestond 20 jaar. Evert werd nog even extra in het zonnetje gezet door zijn NK titel triathlon -23. Held Uwe reed de fietstraining op z’n mountainbike terwijl iedereen een wegfiets meehad (Das ist mir egal, im Winter fahre ich nur mein ATB!) en werd gevraagd de lichten uit te doen in de Kulturfabrik omdat hij de laatst overgebleven partyganger was.

Het wedstrijdschema in de Bundesliga en Nordreihn-Westfahlen (NRW) liga ziet er als volgt uit:
15-05 Gladbeck: Evert, Cornelis, Diederik
22-05 Gütersloh: Cesar, Diederik
05-06 Harsewinkel: Evert, Cesar, Cornelis
03-07 Düsseldorf: Evert, Cornelis
17-07 Schwerin: Diederik
28-08 Grimma: Evert, Diederik
28-08 Krefeld: Cornelis, Cesar

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.