Je bekijkt nu Bibber broertjes in Hannover

Bibber broertjes in Hannover

Tja, als je een triathlon de wasserstadt-triathlon noemt is het vragen om problemen… De hele middag en avond regende het in Hannover terwijl wij hier onze 2e bundesliga wedstrijd hadden. Een stayer wedstrijd over 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km rennen.

Het zwemmen is sowieso al nat, dus dat het hierbij regende maakte niet zoveel uit. Ik had een goede start en kon gelijk vrij zwemmen, snel de voeten opgezocht van de snellere starters en zo kon ik goed meekomen. Op ongeveer een 6e plek klom ik op de kant, en zag vlak voor me Martijn Dekker lopen. Ik had een snelle wissel en zat als 3e op de fiets. Al snel kwamen er groepen aangesloten en reden we in een peloton van zon 60 man. Diederik had ook goed gezwommen en had zo al snel de aansluiting bij de eerste groep.

Op de fiets was het erg koud en nat. Naast de regen van boven kreeg je constant opspattend water over je heen van de mensen om je heen. Blauwe handen, blauwe armen en overal kippenvel. Ik heb een paar keer naar mn voorband gekeken omdat ik dacht dat ik lek gereden had omdat het zo trilde, maar ik was het gewoon zelf die zo aan het trillen was. Ondanks de kou fietste Diederik en ik makkelijk voorin mee.

Ik reed, net als Diederik, goed voorin de wisselzone binnen om de loopschoenen aan te trekken een erg moeilijke klus zonder gevoel in je ledematen. Het niveau in de bundesliga is gigantisch hoog en er wordt direct een moordend hoog tempo opgelegd. Ik kon hierin redelijk goed mee komen. Helaas deed mijn chip het niet direct bij de finish waardoor ik hem nog een keer moest scannen. Ondertussen hadden nog 2 jongens wel snel weten te scannen wat me 2 plaatsen in de einduitslag heeft gekost. Uiteindelijk werd ik dus 12e met een mooie looptijd van 16.18 over de afsluitende 5km, 20 seconden langzamer dan de winnaar.

Diederik kreeg tijdens de 2e loopronden krampen in zn bovenste buikspieren door de kou. De krampen waren zo heftig dat hij hierdoor stukken heeft moeten wandelen en stil moeten staan. Dit heeft hem helaas een mooie eindpositie gekost, maar voor het team heeft hij toch de finish als 3e man weten te behalen op een 54e plek met een looptijd van 19.24.

Een opmerkelijke actie was die van teamgenoot Niclas Greeven. Thuis had hij bedacht dat hij zn licentie niet moest vergeten en heeft hem toen in n van zijn wedstrijdschoenen gedaan. Na de finish kwam hij het Parc Ferm in met de opmerking: “volgens mij zit er iets in mn schoen…”

Uitslagen zijn te vinden via deze link. Momenteel staan wij na 2 wedstrijden 5e met ons team, met maar 1 punt achterstand op Asics Team Witten en Zepplin Team OSC Potsdam. De volgende afspraak staat in Grimma en is Bergig, alleen weten wij nog niet of we hier opgesteld staan.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.