Je bekijkt nu Bosamateur!!!

Bosamateur!!!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Naast alleen maar trainen is het ook leuk om af en toe een wedstrijdje te doen in de winter. Afgelopen zondag was zo’n leuk wedstrijdje in Groesbeek, namelijk de run-ATB-run van triathlonvereniging Cerberus.

Met infietsen werd me al duidelijk dat dit niet zomaar een leuk wedstrijdje was. Het mountainbike parcours was zeer, zeer, zeer technisch (hel van groesbeek) met gevaarlijke afdalingen… Niet echt iets dat mij heel erg goed ligt. Met behoorlijk veel angst in de benen legde ik het rondje af…

Gelukkig mocht er, voor we de mountainbike op moesten, 6 km (2 rondjes) hardgelopen worden. Na net geen ronde gehad te hebben kwam er een stuk over een motorcrossbaan. Ik liep ontspannen op kop met een gaatje van 15 seconden toen opeens m’n voet wegzakte in de modder. Voor ik het wist was de schoen rondom mijn voet verdwenen. Ik stopte om hem te pakken maar ondertussen was ook mijn andere schoen verdwenen. Schoenen pakken, weer aandoen, en zo sloot ik aan bij m’n 2 achtervolgers. Ik liep ze weer los, maar op het zelfde stuk verloor ik weer een schoen. De laatste 400m heb ik met één schoen in de hand gelopen, maar was wel als eerste terug in de wisselzone.

De eerste ronde op de mountainbike was niet leuk. Ik was bang in de gevaarlijke afdalingen, m’n banden waren te hard, m’n ketting bleef op het voorste blad haken, en zo waren er nog een aantal dingen waar ik niet vrolijk van werd. Ondertussen werd ik al 2 keer ingehaald. Na 1 van de 3 rondes ging de knop om en bedacht ik me dat ik deze wedstrijd deed omdat ik het leuk vond, dus besloot ik het maar leuk voor mezelf te gaan maken. Positie maakten me niet meer uit en in een lekker tempo zonder gekke dingen te doen ben ik doorgefietst. Uiteindelijk wisselde ik als 8e. Met een goeie laatste run finishte ik nog als 5e.

Cornelis ging van start op de sprintafstand en won deze. Vanaf de eerste run pakte hij de kop en stond deze niet meer af.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.