Je bekijkt nu Bosfietsloop 2011

Bosfietsloop 2011

10 jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan de bosfietsloop in Arnhem. Het jaar ervoor had ik m’n eerste triathlon gedaan, en dat smaakte naar meer. Zo besloot ik me in te schrijven voor de bosfietsloop, georganiseerd door triathlonverenging Arnhem (TVA). In 2007 won ik deze wedstrijd voor het eerst en een jaar later wist ik deze wedstrijd nogmaals te winnen. In 2009 en 2010 stond ik niet aan de start maar dit jaar leek het me een mooie trainingswedstrijd.

’S Ochtends heb ik samen met Cornelis eerst 2 uur gezwommen in Zeist en vervolgens ben ik op de fiets naar papendal gereden om daar aan de wedstrijd mee te doen. De eerste run (7,5 km) liep ik ontspannen weg bij m’n grootste concurrenten van die dag. Vooral Dirk Londema maakte aanstalten om mij van m’n 3e bosfietsloop overwinning te weerhouden. Na de eerste run had ik een voorsprong van een kleine minuut op Dirk. Tijdens het mountainbike (30 km) gingen vooral de technische gedeeltes van het parcours me moeilijk af. Dirk kon langzaam aan iets dichterbij komen, maar het gat bleef boven de 35 seconden.

Zoals ik wel vaker heb bij duathlons kreeg ik last van kramp in de kuiten tijdens het fietsen. Bij de wissel moest ik daarom even rekken. De eerste 400m lopen van de 3,5km af te leggen 2e run gingen erg moeizaam. Langzaam aan liep het steeds soepeler en zo kon ik toch onbedreigd naar de finish lopen. 2e werd dus Dirk Londema en op de 3e plaats eindigde Martijn Paalman.

Cornelis deed samen met Calos Baltus mee aan de duowedstrijd. Hierin finishte ze, na een spannende wedstrijd, als 2e achter duo Christiaan Hemstede en Johan Schreuder.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.