Bundesliga in Berlijn

Berichtje van een poosje geleden:
Over 2 weken staat het NK sprint in Amsterdam op het programma. Het eerste grote doel voor dit seizoen. Helaas heb ik wat aangepast moeten trainen door wat problemen met mijn knie. Al sinds Gran Canaria heb ik hier last van. Het is wel onder controle te houden en het gaat steeds beter, maar veel lopen doe ik nog niet.

Ter voorbereiding op Amsterdam heb ik afgelopen weekend in Berlijn een 2e Bundesligawedstrijd gedaan over de sprint afstand. Zoals zovaak in de Bundesliga verliep de start erg rommelig. Gelukkig was ik hier op voorbereid en was ik meteen goed weg. Vanaf de eerste slag op kop gezwommen en deze positie tot op de fiets niet meer afgestaan. Vlak voor de start was het flink begonnen met regenen en dit heeft de hele wedstrijd geduurd. Daardoor was het op de fiets erg koud. Er ontstond een grote groep die bij elkaar bleef tot met het lopen.

Ik voelde me erg goed maar ook erg koud. Na 500m lopen begon ik steken te krijgen. Het leek of m’n pakje te strak zat en ik daardoor alleen nog maar heel hoog kon ademen. Het pakje zat niet zo strak en het was gewoon een verkramping van de buikspieren door de kou. Hier heb ik de rest van de 5 km last van gehad en daardoor kon ik er helaas niet uithalen wat er inzat. Kreunend en puffend heb ik de wedstrijd uitgelopen en ik finishte als 8e.

Ook Cornelis en Diederik deden mee. Toevallig of niet, maar ook zij hadden beide last van dezelfde steken. Diederik finishte als 34e en Cornelis als 48e. Met het team Bayer Uerdingen eindigde we dankzij een 26e plek van Matthias Epping en een 67e plek van Niklas Greeven als 6e.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.