Je bekijkt nu Bundesliga Schwerin

Bundesliga Schwerin

Vorige week vertrokken Diederik, teamgenoot Niklas Greeven en ik met de Bayerbus richting Schwerin. Tussendoor hebben we nog een stop in Hamburg gemaakt. Hier was één van de wedstrijden uit de World Triathlon Series, oftewel een wedstrijd met de gehele wereldtop aan de start. Dit was een ongekend mooie wedstrijd met duizenden mensen langs de kant: Wat leeft die sport toch in Duitsland. ‘s Avonds overnacht bij teamgenoot Stefan Bergermann en volgende dag was het koers.

De wedstrijd ging over de sprintafstand en stayeren was toegestaan, zoals in elke bundesliga wedstrijd. Het zwemmen ging bij mij erg goed. Ik kwam als 10e uit het water en zat als 5e op de fiets. Diederik had het met zwemmen zwaar en kwam wat verder achterin uit het water. Op de fiets wist hij in de laatste kilometer de aansluiting te maken bij de groep en liep vervolgens naar een mooie 24e plaats.

Ik zelf zat erg makkelijk op de fiets en besloot na 10km achter iemand aan te springen die gedemarreerd was. Vorig jaar was ik hier onderuit gegaan, dus ik had wat goed te maken op het bochtige fietsparcours. Al snel hadden we 30 seconden op de grote groep achter ons. Helaas kwamen ze in de laatste ronde terug tot op 15 seconden. De ontsnapping had dus weinig opgeleverd en veel energie gekost waardoor het lopen erg moeizaam ging. Uiteindelijk finishte ik als 8e.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.