Je bekijkt nu Challenge Amsterdam Almere

Challenge Amsterdam Almere

De week na de teamrace in Krefeld stond het NK OD in Veenendaal op het programma. Voor mij niet heel belangrijk maar toch altijd leuk om je te meten met de beste kinderafstand atleten van het land. Al vanaf ’s ochtends vroeg liep ik in Veenendaal rond om namens de Eredivisie een aantal zaken in goede banen te lijden. Niet bepaalt een goede voorbereiding dus.

1500 meter zonder wetsuit zwemmen was koud. De 1e ronde ging wel. De 2e ronde moest ik al wat mensen laten gaan en in de laatste ronde voelde m’n spieren stijf en werd ik links en rechts voorbij gezwommen. Kramp was niet ver weg. Toch in de wisselzone flink doorgehaald. Hierdoor kon ik net nog bij Cornelis aansluiten en zo bouwden we langzaam aan een groep op van atleten die we onderweg opraapte. Lopen ging erg makkelijk, zonder extreem diep te gaan raapte ik de ene na de ander op. Finishte als 18e en 15e op het NK. Al met al een leuk dagje sporten.

2 weken later was het een wat serieuzere aangelegenheid: de Challenge Amsterdam Almere over de echte swim-bike-run afstand. Ik voelde me goed, was er klaar voor en had er vooral zin in. Zelfs toen de voorspellingen me onder ogen kwamen.

Prima gezwommen en zelfs harder gezwommen dan eigenlijk nodig was. De eerste 50 km op de fiets goed gegeten en gedronken en me genesteld in de eerste groep met Nederlanders. Hier rustig blijven zitten terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam.

Na 110 km ging het mis, lek achter. Snel van de fiets en pitstop erin. De reden weet ik niet, maar kreeg maar 2 of 3 bar druk. Verder niks mee… Dus toch snel weer de fiets op en toch maar rijden en hopen dat er bij de verzorgingsposten iemand met een pomp zou zijn. Na 10 km kwam ik Dirk Wijnalda tegen, gestrand met hetzelfde probleem: niet genoeg druk met pitstop. Hij had wel een klein pompje maar ook dat was niet ideaal. Dus meer lucht kreeg ik er toch niet in.

Zo nog 60 km gefietst maar met nog 12 km te gaan merkte ik dat ook m’n voorband zachtjes leeg liep. Uiteindelijk kwam ik met een zachte achterband en een lege voorband T2 in. Bochten kon ik niet meer rijden en in combinatie met de stortbui + windkracht 7 kreeg ik het er ook niet warmer van.

Besloten om 1 rondje te gaan lopen om het warm te krijgen en dan maar verder te zien. Na een km of 8 haalde Roeland me bij die aan z’n 2e loopronde bezig was. Samen met Roeland nog 2 rondjes gelopen en daarna (gehuld in regenpak) wat gewandeld en gegeten. De motivatie om mezelf nog langer te pijnigen zonder reden was weg. Later weer wat gaan joggen en zo de finish gehaald.

Elke race heeft een verhaal maar ik had het me toch wat anders voorgesteld. In de toekomst wat beter over materiaal nadenken… De support was wel geweldig, vooral Menno & Bo: super, bedankt! Volgend jaar herkansing ;-)

Swim: 51:27
Bike: 5:21:36
Run: 4:46:17

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.