Clubrecord Erdinger bij Bayer 05 Uerdingen

Voor Bayer 05 Uerdingen startte ik gister (zondag 25 augustus) in de team sprint in Krefeld, onze thuiswedstrijd in de 2e Bundesliga. Vrijdag was ik al naar Uerdingen gefietst, bijna 120 km naar teamcaptain Matthias Epping. Die avond traditioneel Duits gegeten: een schnitzel zo groot als het hele bord met veel friet en salade. Koersvoer! Zaterdag helpen opbouwen bij de wedstrijd en nog wat gezwommen en gelopen.

Zondag wedstrijddag, watertemperatuur 23 graden, dus kein Neo erlaubt. Toch voelde het koud aan maar 750 meter kan dan net. Als aller laatste dook ik vlak voor de start het water in. Teamsprint in open water. Als team start je met 5 man. De finishtijd van de 4e telt. In principe zwem je individueel, bij de fiets wacht je op de 5e man en van te voren spreek je af wie zich min of meer opoffert, en dus niet mee loopt.

Zwemmen ging ok, na iets meer dan 10 koude minuten stond ik op de kant. Min of meer gelijk met 3 andere teamgenoten. Op de 5e moesten we voor mijn gevoel eeuwig wachten. Bleek uiteindelijk 30 seconde. Fietsen ging gruwelijk hard. Ineens kan iedereen wél samenwerken in de Bundesliga. Al snel ontstond er een grote groep van een man of 100. Het gehele veld samen dus.

Als een ware roadcaptain loodste ik ons team als 1e de wisselzone in. Dik 43 gemiddeld, best wel rap. Na een snelle wissel vond ik mezelf eenzaam terug op het loopparcours. wachtende op 3 man. Direct kwamen er al 2 teams overheen en direct bleek dat we niet de power hadden om hier voor een podiumplek te gaan. Met lopen 2 man geduwd. Daar word je ook best moe van! Enkele keren ingehaald en uiteindelijk als 8e gefinisht.

In de middag nog meegedaan als fietser voor een team met waterpolo-ers. Als vervanger van een geblesseerde trainer mocht ik niet harder rijden dan 36 gemiddeld, om het eerlijk te houden. Op dit super snelle parcours ook op een racefiets goed te doen. Was erg leuk en als tegenprestatie krijgen we in het traditionele januari team Wochenende een waterpolo training met het hele team. Dat wordt afzien…

In de middag nog wat uitgelopen en helpen afbreken. Uiteindelijk heb ik nog wel een 1e prijs binnen gesleept: een nieuw clubrecord Erdinger drinken! 9 halve liters: 4.5 liter Erdinger Alkoholfrei. ’s Avonds op de bank bij Matthias een Pizza Dönner gegeten en Inglorious Bastards gekeken. Op z’n minst bijzonder te noemen met een aantal Duitsers.

Volgende week het NK OD in Veenendaal en dan nog 2 weekjes tot het spektakel in Almere! Pang!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.