Je bekijkt nu Cornelis 3e op NK Triathlon!

Cornelis 3e op NK Triathlon!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Zondag in Aalsmeer was het zover, het NK voor jeugd en junioren. Diederik en Evert hadden een wedstrijd in Duitsland, mijn ouders op vakantie, dus toen maar met de trein.

Vier uur voor de wedstrijd kwam ik aan, dus rustig het zwem, fiets en loopparcours verkennen. Eenmaal bij het water hoorde ik de wind (windkracht vier), rond mijn oren suizen en zag ik de koppen op het water. Flinke golven dus. Het fietsen was een kort rondje van ongeveer 2,5km, met aardig wat bochten. Dat ligt mij normaal gesproken niet zo omdat mijn bochtentechniek nou niet echt daverend is. Het loopparcours lag mij wel: Twee rondjes van 2,5km met veel bochten erin.

De zwemstart was erg chaotisch. Ik lag gelijk ingesloten tussen twee man en kon niet goed wegkomen. Na ongeveer 300m wist ik eindelijk wat ruimte te pakken en kon ik lekker in de deining van de golven zwemmen.
Bij het fietsen heb ik de eerste 4 rondes in mijn eentje gereden, tot dat Peter de Vries mij met een groepje dubbelde. Daar heb 3 rondes bij meegereden. Het lopen ging meteen hard. Meestal heb ik een beetje moeite met de eerste paar honderd meters, maar dat viel nu wel mee. De eerste ronde liep ik met Juul Van de Kruijs mee, maar in de tweede ronde moest ik toch lossen. Een uiteindelijke looptijd van 17:33 en een eindtijd van 1:03:28.

Tijdens de prijsuitreiking toch maar even blijven kijken wie er allemaal op het podium stonden. Tot ik totaal onverwachts mijn eigen naam hoorde had geen idee dat ik derde was. Ik had gehoopt op een top 5 in mijn categorie, en dan krijg je dit! Fantastisch.

Op de terugweg hoefde ik niet meer met de trein, want ik kon met Guido Sala meerijden (bedankt!).

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.