Je bekijkt nu Cornelis pakt brons

Cornelis pakt brons

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Na een paar weken stage en weinig trainen zag ik het NK duathlon (10km lopen – 40km fietsen – 5km lopen) gewoon als een leuke wedstrijd om te doen. Maximaal haalbare was in mijn ogen een top 5 klassering <23. Toch liep het allemaal wat anders. Na de start liep ik gelijk bij Erik van der Heijden, één van de kanshebbers voor het podium bij de neo-senioren. “Gewoon mee gaan en zien hoe lang ik het volhoud”, dacht ik. Ik hield het toch best lang vol, de volledige eerste 10km om precies te zijn. Dit ging in 34:56 en op dat moment lagen Erik en ik op de 3e en 4e plek.

Na een snelle wissel was ik goed weg. Ik besloot om de eerste rondes vol gas te rijden, waardoor ik al snel nummer 2 inhaalde. In de laatste rondes was ik wel behoorlijk leeg waardoor Erik weer bij me kwam en samen konden we gaan wisselen.

Wederom was ik goed weg maar Erik had me na 1km weer te pakken. Samen hebben we nog 3km gelopen maar toen versnelde Erik en was ik echt leeg.

Als derde kwam ik in een tijd van 1:59:20 over de finish, en dat betekende weer een medaille op het Nederlands kampioenschap. Het seizoen zit er jammer genoeg op. Komende week kijken of ik weer kan beginnen met trainen (ik was, door mijn stage, immers al 3 weken voor het NK gestopt met sporten).

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.