Crash en podium op de Squadra triathlon in Eindhoven

De Squadra Triathlon van Eindhoven zit ons nooit echt mee, vorig jaar reed ik lek op de 1/4e en werd ik gediskwalificeerd op de 1/8e. Evert deed het wel goed en werd 2e achter Jerzy Kasemier. Dit jaar had het anders gemoeten maar toch liep het weer niet zoals we gehoopt hadden.

Ik miste (zoals al vele keren eerder dit jaar) de slag met zwemmen en reed samen met Koen de Haan op de fiets, onderweg pikte we nog wat restanten van de zwemkopgroep op maar niemand kon echt volgen. Daarna soepel gelopen, op m’n trainingsschoen om blaren te voorkomen en¬†finishte als 3e in een tijd van 1:56:14. Dat is maar 4 seconde langzamer dan de winnaar van vorig jaar, betekend dat ik toch flinke progressie heb geboekt ten opzichte van vorig jaar!

Evert kwam als eerste het water uit en vergrootte zijn voorsprong door een hele snelle wissel. Na 14 km werd hij bijgehaald door de andere koplopers; Matthijs van Scheijen en Stefan van Thiel. Met de doorkomst van de 2e ronde (16km) sloeg bij Evert het noodlot toe, in de vrij scherpe bocht met een overgang asfalt –> klinkers schoof z’n voorwiel weg en klapte Evert op het wegdek. Schouder, elleboog, heup, knie en fiets flink beschadigd. Einde wedstrijd dus. Gelukkig waren er veel mensen aanwezig en kon hij goed worden verzorgd. Voor een foto van de crash en fiets zie foto’s.

Edit door Evert: Inmiddels een week later en m’n herstel voorloopt spoedig. Fiets is inmiddels ook weer rij klaar door een nieuw frame en derrialleur van onze sponsor Forza Wielersport! Ook wil ik (Evert) graag de mensen bedanken die me hebben opgevangen en verzorgd. Het herstel voorloopt zo goed dankzij de snelle, goede verzorging!


Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.