Je bekijkt nu Cruising in Vava'u

Cruising in Vava'u

We zijn nu ruim 2 weken aan het cruisen in Vava’u, het meest toeristische gebied van Tonga. In de maanden juli, augustus en september is het hier Whale Watching seizoen en samen met 1 andere eilandengroep ergens in de wereld is dit de enige plek waar je met walvissen mag zwemmen. Wij hebben er helaas nog geen gespot, maar de kans wordt met de dag groter.

Vava’u is anders dan de andere eilanden van Tonga, het is hier vulkanisch, dus veel bergen en de eilanden hier komen direct uit zee, met bijna een verticale dropoff. Erg makkelijk varen, weinig rif en ankeren kan vlak bij land. Verder is het weer de typische cruising lifestyle: varen, zeilen, lezen, hangmat liggen, snorkelen, berg klimmen, strand liggen, kitesurfen, speervissen, rum drinken, dat soort dingen.

Morgen vertrekken we naar Fiji via Niuatoputapu. Niuatoputapu is in 2008 zwaar getroffen door een tsunami, grote verwoesting en dat soort narigheid. Nog steeds zijn de eilanden daar er niet bovenop. Door de afgelegen ligging is het lastig om aan bouwmaterialen en hulpmiddelen te komen. Wij brengen een hoop spullen van Vava’u naar de Niua’s: dekens, tenten, medicijnen en dat soort levensbehoeften.

De planning is dat we rond de 28e in Savu Savu aankomen. Vinnie (m’n zuidelijk halfrond moeder) is gister van Auckland naar Neiafu gevlogen om mee te varen naar Fiji. Ook heeft ze de nodige bevoorrading meegenomen: chocola, champagne en multisport magazines!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.