Je bekijkt nu Davilex Triathlonteam

Davilex Triathlonteam

Afgelopen jaar is er een hoop veranderd. Na 2 jaar om de wereld gereisd te hebben kwam ik dit voorjaar terug in Nederland, voor het eerst sinds jaren zonder een plan. De cultuurshock die ik kreeg toen ik beide voeten weer in Nederlandse aarde zetten hielp hier niet mee. Enkele maanden later vielen een aantal puzzelstukjes op hun plek en had ik zowaar weer een Nederlands leven: huis, werk, vriendin, auto… Hoe makkelijk sommige dingen kunnen gaan.

Davilex Triathlonteam
Qua sport zocht ik nog naar uitdagingen, inmiddels had ik 5 hele triathlons gedaan en was 2 keer naar het WK op Hawaii geweest. Zonder me ergens op de focussen draaide ik een leuk seizoen met als hoogtepunten 1-2-3 in Gendt en een 7e plek op het NK midden in Didam zonder echt te trainen. Op het NK lang in Almere kwam ik erachter dat trainen toch echt helpt maar na een matige race en een 9e plek kon ik toch niet ontevreden zijn.

Mijn prestaties bleven ook niet onopgemerkt en na een gesprek met bondscoach lange afstand Guido Vroemen en Davilex Triathlon Teammanager Jan van de Marel werd ik opgenomen in het Davilex triathlonteam!

In mijn ogen is het Davilex triathlonteam één van de meest professionele teams in Nederland en ik ben trots dat ik vanaf 2012 opgenomen ben in de nationale selectie lange afstand. Op dit moment bestaat het team uit 6 atleten: Roeland Smits, Erik-Simon Strijk, Mirjam Weerd, Gerbert van de Biggelaar, Cesar Beilo en ikzelf.

Team Davilex wordt door Trek voorzien van fietsen. Komend seizoen zal ik mijn wedstrijden fietsen op een Trek Speed Concept. Trainen en stayerwedstrijden zal ik rijden op een Trek Madone 3.2. De Speed Concept heb ik inmiddels al thuis staan en een splinternieuwe Madone wordt binnenkort geleverd.

Dus: volg ons op twitter, like ons op facebook en bezoek onze website!

Van de Davilex triathlonteam website:
Het Davilex triatlonteam valt onder de Stichting Bevordering Duursport Nederland (SBDN). De primaire doelstelling van de stichting is om atleten te ondersteunen bij de stap van ’talent’ naar ’topper’. Hieraan wordt invulling gegeven door de ondersteuning van jonge senioren bij de ontwikkeling naar de top op de lange afstand.

De ondersteuning gebeurt door, met behulp van diverse sponsors, een zo compleet mogelijk pakket aan materialen, voeding, trainingstechnische en medische begeleiding aan te bieden. Verder wordt in de teamomgeving bijgedragen aan een uitwisseling van ervaringen tussen atleten en begeleiding die het prestatieniveau ten goede komen.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.