Je bekijkt nu Debuut op de 1/4 triathlon in Gendt!

Debuut op de 1/4 triathlon in Gendt!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Wat een gave wedstrijd, wat een fantastische sfeer en wat een geweldig publiek! Dit is de mooiste wedstrijd die ik ooit gedaan heb. Bij hoeveel wedstrijden loop je elke ronde honderd meter met kippenvel op je arm? In Gendt dus!

Het zwemmen ging lekker, met een zwemtijd van 13:37 kwam ik als 5e uit het water. Na de wissel lag ik in 4e positie.

Op de fiets reed ik de eerste 5 km in mijn eentje naar zwemmer Johnny Manders, waarmee ik samen verder kon fietsen. Na ongeveer 10 km kwam Menno Oudeman met een enorm tempo voorbij, ik heb geprobeerd bij hem aan te haken, maar na een halve ronde moest ik hem toch laten gaan. Toen ik mijn eigen tempo weer had opgepakt, zag ik bij het keerpunt dat Menno bij Eddy Lamers was aangesloten en samen zijn ze naar het wisselpunt gefietst. Met een fietstijd van 01:02:24 heb ik ruim 39,5km/u gefietst, dit kwam mede dankzij de wielen die ik van Michiel had geleend.

Na de wissel had ik een achterstand van 2 minuten op Eddy en Menno. Ik kon meteen een lekker tempo pakken en kwam steeds dichterbij. Onderweg stonden veel mensen langs de kant met sponsen en bekertjes water waardoor ik lekker koel kon blijven en ik dus weinig last heb gehad van de warmte. Er moesten vijf rondjes gelopen worden en vooral op de weg richting de finish stond ontzettend veel publiek . Je hoort zoveel mensen je naam roepen en je aanmoedigen, dat je er kippenvel van krijgt. Ik heb enorm genoten!

Met de laatste ronde te gaan was het gat met Eddy te groot om nog dicht te krijgen, dus heb ik op mijn gemak de wedstrijd afgemaakt. Met 01:53:17 op de klok kwam ik binnen op een 4e plaats overall en een 1e plaats in mijn categorie. Ik heb op deze manier een fantastisch debuut gemaakt op de ΒΌ afstand, en heb het idee dat dit mij toch nog iets meer ligt dat de 1/8e. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij! Organisatie, vrijwilligers en supporters bedankt!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.