December 2008

Naast een korte videoboodschap hebben wij gister nog een 10 kilometer wedstrijd gelopen in Pannerden. Samen met veel andere lopers van GO! overheerste onze vereniging in alle klassementen: 4 podiumplaatsen in 3 categorie├źn! Jos Bruens bij de 40+ en Roy Hennekes bij de 50+.

[vimeo]http://vimeo.com/2604752[/vimeo]

Evert en ik werden 2e en 3e bij de heren tot en met 39 jaar. Evert liep een tijd van 33,15 en ik een tijd van 34,21. Allebei een nieuw persoonlijk record! De eerste 5 kilometer liep ik in 17,02. Ook een nieuw PR!

De omstandigheden waren niet zo gunstig, veel wind tegen op de dijk, de temperatuur was wel goed. Evert liep na de start al meteen alleen en ik liep met 3 andere heren, waaronder Matthijs Westerbeek, winnaar van de triathlon in Gendt. Na 5 km viel onze groep uit elkaar waardoor ik samen met Matthijs overbleef. Na 7,5 km voelde ik dat ik nog kon versnellen en heb een jump gemaakt naar de 2 anderen die 100 meter voor ons liep. Daar kon ik de 3e positie overnemen, uitbouwen en niet meer afgeven. Het voelt erg goed om in deze periode en na toch een wat raar sportjaar te zien dat mijn niveau boven mijn oude is, en ik nog steeds progressie blijf maken.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.