Je bekijkt nu Diederk terug en WUC!

Diederk terug en WUC!

Diederik terug: Na bijna 2 maanden weggeweest te zijn met vier andere sporters en een televisieploeg komt Diederik aanstaande zondag terug in Nederland. In deze 2 maanden was het niet mogelijk om contact met hem te hebben, dus wat hij allemaal gedaan heeft en hoe het voor hem was is voor ons ook de vraag. Wellicht dat hij komende week een verhaaltje op de site zet over hoe het is geweest… Wordt vervolgd dus!

Evert naar het WUC: Mede dankzij mijn goeie prestatie in de zwemloop van Amersfoort dit voorjaar heb ik me gekwalificeerd voor de World University Championschip (WUC) Triathlon, ofwel de wereldkampioenschappen voor studenten. Deze wedstrijd gaat plaatsvinden in Erdek, dat ligt in Turkije iets ten zuiden van Istanbul. Op 26 juni vertrekken we met de Nederlandse ploeg naar Turkije, en op 28 juni is dan de wedstrijd over de olympische afstand waarin gestayerd mag worden. Dit is voor mij een mooie kans om ervaring op te doen in internationale stayerwedstrijden.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.