Je bekijkt nu Duathlon Alpe d’huez

Duathlon Alpe d’huez

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Al lang geleden heb ik met Carlos Baltus afgesproken om eens naar de Alpe d’huez te gaan om daar de duathlon te doen en de Tour de France te kijken. Vorige week dinsdag werd ik gebeld dat er was geboekt, dat we donderdag zouden vertrekken en daar verblijven met Marinus Baltus, Sam Landman en Maarten Nijland. Prima!

We hadden een mooi huisje aan Col de la Croix de Fer. Het was niet erg luxe, maar ook niet duur. Vrijdag hebben we een beetje rond gefietst, en de Col du Mollard omhoog gereden. Daarna op de Alpe d’huez de tour langs zien komen. Uiteraard stonden we bij de Nederlandse bocht 7; gekkenhuis! Gaaf om dat een keertje mee te maken. Zaterdag hebben we de Col d’Ornon gereden, en daarna in een cafe gekeken hoe Cadel Evans de tour won.

Zondag was de wedstrijd. Met de auto zijn we de Alpe d’huez opgereden, racespullen opgehaald en daarna heerlijk afgedaald op de fiets. De wedstrijd zou ik niet volle bak doen. Ik heb twee weken ervoor rust gehad, dus om dan gelijk volluit te gaan met lopen zag ik niet zitten. De eerste run van 5km heb ik een beetje gespeeld; beetje lachen met Koen de Haan, gaatjes dichtlopen, gewoon genieten. Na het lopen, zag ik in de eerste kilometers (waarin ik nog bijna kramp in mijn kuiten kreeg) al snel jongens met wie ik vaker battle; Juul v.d Kruijs en Erik van der Heijden. Ik reed er langzaam heen, maar blijkbaar heb ik mij toch iets opgeblazen. Een paar kilometer later kwam Erik er weer overheen, en die heb ik met moeite op ongeveer 30seconden kunnen houden.

Die klim… Ik wist dat die ongelofelijk zwaar is, maar het was nog zwaarder dan dat. Afzien en doortrappen. Geen moment je benen stil. Constant het lichste verzetje met 13 a 14km/u. Op een gegeven moment kwam ik bij de mental-state van ‘finishen is het enige doel’. Uiteindelijk heb ik over de klim 50:40min gedaan. Ter vergelijking, winnaar van de etappe, Rolland, deed er 42:22min over(!)

De afsluitende run rustig m’n positie vast gehouden. Ik ging niemand meer inhalen en niemand mij meer. Dus redelijk ontspannen uitgelopen. Ik ben erg tevreden over deze wedstrijd. 25e overall in een zware, sterk bezette wedstrijd.

Na de wedstrijd, om 19.00 weer terug naar huis gereden en ’s ochtends om 7.00 was ik precies op tijd om m’n ouders nog even een goede morgen te wensen. :)

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.