Je bekijkt nu Dubbel podium in de 2e bundesliga!

Dubbel podium in de 2e bundesliga!

Zaterdag vertrokken Cesar Beilo, Cornelis en ik naar Grimma, waar de laatste wedstrijd voor de 2e Bundesliga op het programma stond. Deze wedstrijd ging erom of wij met Bayer Uerdingen of dat Team Mitteldeutschland komend jaar in de 1e Bundesliga van start mag gaan.

Met zwemmen had ik het voordeel dat ik hier de 2 voorgaande jaren ook al gestart was. Ik wist dat je het beste zo ver mogelijk aan de linker kant kon starten, en zo deed ik dat ook. Bij de start was ik heel goed weg en lag meteen op kop. 750 meter verder lag ik nog steeds op kop en kwam dus als 1e uit het water. Dit was wel een heel verschil met vorige week.

Op de fiets sloten er 9 andere jongens bij mij aan, waar onder Mark Oude Bennink en Stefan van Thiel. Er werd niet super hard gereden, maar toch bleven we vooruit. Op het heuvelachtige parcours voelde ik me goed, en vooral de klimmetjes kwam ik steeds makkelijk boven.

Ondertussen was Cornelis als 52e uit het water geklommen en begon op de fiets aan een inhaal race. Het was belangrijk voor het team dat we allemaal zo hoog mogelijk eindigde, want dan zou promotie naar de 1e bundesliga er in zitten!

Ik wisselde als 2e en begon hard aan het lopen. De eerste ronde ging dit nog goed, maar daarna kreeg ik het heel zwaar. Stefan van Thiel kwam samen met Tim Lange voorbij, maar ik wist de 3e plek vast te houden. Mijn eerste keer podium in de bundesliga! Cornelis kreeg tijdens het lopen last van kramp, maar ondanks dat liep hij nog een sterke laatste ronde en finishte hij als 35e.

Uiteindelijk bleken we in totaal 6e geworden te zijn met ons team. Omdat Team Mitteldeutschland 9e werd mogen wij promoveren! In het eindklassement van de Bundesliga Nord zijn we op een 3e plek geëindigd. Of we ook daadwerkelijk gaan promoveren moet de clubleiding beslissen…

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.