Je bekijkt nu Dubbele kwart

Dubbele kwart

Om 8:30 uur zaten Thomas, Jeroen, Koen, fan Ilse en ik in de Team4Talent bus op naar het hoge noorden. De derde 2eDivisie wedstrijd is een kwart in Stiens.

Zwemmen ging niet heel bijzonder. Heen en weer door het bochtige kanaal is niet bepaald evident met een brilletjes vol met water.

Het moment dat ik m’n Cornelo besteeg schoot de kramp in mijn kuit… Toch niet weer hè?

Nee, niet weer! Met fietsen verdween de kramp al gauw. Op het vlakke winderige parcours was het fietsen erg zwaar. Bram van den Bergh sjeesde langs. Proberen om op 10 meter te blijven. Al snel waaide ik er af. Toch een recordgemiddelde gefietst! Check het op Strava!

Met lopen had ik meteen een redelijk tempo te pakken. Ondanks de steken aardig door kunnen lopen. Als 18e gefinished! Bekijk hier de uitslagen.

Zondag voelden mijn benen niet verkeerd. Gelukkig maar, want ik moest weer aan de bak. Triathlon Gendt is niet een gewone wedstrijd. Het is het wereldkampioenschap van de betuwe en natuurlijk kunnen Diederik, Evert en Cornelis daar ook niet ontbreken. Helaas voor Diederik. Inschrijven is belangrijker dan winnen.

Brutaal stond ik op de eerste rij en rende ik als één van de eerste het water in. Vol gas. Heerlijk, zonder gedrang gezwommen.

In het parc fermé stond op de plek van nummer zeven geen Cornelo maar een Canyon! Ik mocht van Evert zijn racemonster lenen. Om er helemaal gesoigneerd uit te zien mocht ik van André een Casco lenen! #PANG. Wederom Bram van den Bergh die langs kwam. Aanhaken lukte dit keer wel! Nog nooit zo hard gefietst. Bekijk maar op Strava!

Lopen voelde eigenlijk best goed. Ietwat zware benen. Is dat dan toch Stiens? Toch lekker kunnen lopen door al die aanmoedigingen. Met kippenvel over het parcours.

8e Overall in Gendt en 1e in mijn categorie. Super tevreden. Wat een gat in de uitslagen tot Evert die eerste werd. Cornelis werd derder achter Eddy Lamers.

Bouke Scheltinga

Bouke, ook wel bekend als Brace. Ook al heeft hij allang geen beugel meer, hij blijft de jongste van het stel. Een echte Aloha-boy, maar start in de 1eDivisie voor TC-Twente.