Dubbele winst op de Kristalbadtriathlon in Apeldoorn

Nog geen week na mijn val in Eindhoven stond de kwart triathlon van Apeldoorn op het programma. De afgelopen week heb ik volledig rust gehouden zodat de wonden en beurzen plekken op mijn schouder, elleboog, heup en knie snel zouden herstellen en ik toch van start kon gaan in Apeldoorn.

Het zwemmen in het 50m bad ging mij goed af. Zonder ook maar iets te voelen van de wonden nam ik vanaf de start de leiding. Uiteindelijk zwom ik meer dan 1.30 minuut weg op de achtervolgende groep. Het fietsen was erg zwaar op een parcours dat eigenlijk geen moment vlak is. Op het heen en weer stuk zag ik dat ik mijn voorsprong iedere ronden iets groter werd op het achtervolgende trio (Tino van Garderen, Bart van der Wal en Joost Bokkers).

Bij de wissel schoot er een lichte kramp in mijn hamstring, en dat was voor mij het teken dat ik nog een lange weg te gaan had naar de finish. Gelukkig had ik een riante voorsprong opgebouwd, en kon ik een lekker tempo pakken en zonder te forceren naar de finish lopen. Met een eindtijd van 2:04:10 en een flinke voorsprong ben ik tevreden. Achter mij bleek Tino van Garderen de snelste loper en finishte als 2e voor Joost Bokkers en Bart van der Wal.

Ook onze jongere broer Cornelis liet zien elke wedstrijd vooruit te gaan, en finishte op de 1/8e als 1e bij de junioren en in het totaalklassement op een hele nette 6e plaats (1:10:17). Een prestatie van formaat en heel misschien wordt het ooit nog wat met die knaap ;-)

P.s. Ik wil Bart vd Wal ook nog even bedanken voor het leuke stukje op triathlonweb.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.