Je bekijkt nu Dubbelslag in triathlon Didam

Dubbelslag in triathlon Didam

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Het is een beetje laat, maar hier toch een kort verslagje van de triathlon Didam van vorige week.

Ik deed, zoals elk jaar, mee op de 1/8e triathlon. Van te voren had ik besloten om niet volle bak te gaan, en als het kon puur voor de winst te gaan. Vorige week op de ¼ triathlon van Gendt was namelijk behoorlijk pittig geweest, en het weer van de dag (volle zon met een temperatuur van ruim 30graden!) was ook niet echt ideaal. Na een aardig zwemonderdeel, kwam ik samen met de snelste zwemmer uit het water. Na een snelle wissel, zat ik als eerste op de fiets. Na ongeveer 10km ontspannen in mijn eentje gefietst te hebben kwam nummer twee langs en met hem ben ik mee gegaan. Na weer een goede wissel had ik gelijk een flinke voorsprong en heb ik de wedstrijd ontspannen uitgelopen. Met een eindtijd van 00:58:05, kwam ik met bijna 2 minuten voorsprong over de finish.

Evert deed mee op de ¼. Na een goed zwemonderdeel stapte hij met bijna een minuut voorsprong op de fiets, waar hij zijn voorsprong gemakkelijk uit kon bouwen. Met een fietstijd van 00:56:09 was hij 3(!) minuten sneller dan de tweede fietstijd. Op het looponderdeel kon hij de wedstrijd vervolgens ontspannen afmaken. Een eindtijd van 01:48:25 betekende een parcoursrecord! Dit is het derde parcoursrecord dat we dit jaar hebben neergezet.

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.