Een snelle update!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Lang geleden! Afgelopen periode erg druk in de weer geweest. Op het lijstje stonden sport, werk, Eredivisie Triathlon (organisatie), Team4Talent, school en het vinden van een gave afstudeerplaats. School zit er nu op, afstudeerplaats is bijna rond, dus nu alleen nog maar sport, Eredivisie Triathlon, Team4Talent & werk.

Qua sport heb ik niet stil gezeten. Ik heb verschillende wedstrijden gedaan en het gaat, ondanks een wat minder trainen in de winter, zeker niet slecht.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NVPp7WnX0nw[/youtube]

Enschede

We gaan even kort terug naar Enschede: de eerste Eredivisie wedstrijd waar, zo goed als, de volledige Nederlandse top is vertegenwoordigd. Ik kom in de Eredivisie uit voor het Eindhovense team Dolphin Squadra Veloce.

Na een super sprint over 175m zwemmen – 7km fietsen – 2,5km hardlopen, finishte ik als 17e. ’s Middags in de achtste teamtriathlon hebben we met het team gezamelijk een 7e plek gepakt! De wedstrijd werd gewonnen door Team4Talent met onder andere Evert.

 
 
 
 
 
 
 
 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uXnJKdPxTCQ[/youtube]

Groningen

Mijn tweede wedstrijd van het seizoen was het NK Sprint, ook Eredivisie. Na een redelijk zwemonderdeel wist ik precies aan te sluiten bij de juiste fietsgroep en na het lopen had ik een 5e plek <23 te pakken! In de Eredivisie wisten we met Dolphin een 2e plek te pakken achter Team4Talent, en daarmee een 4e plek in het tussenklassement. Evert wist een mooie 2e plek te pakken.

 

 
 
 
 
 
 
 

Zaandam

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jG9rtNjl_Tw[/youtube]

Samen met Diederik startte ik de woensdag daarna in Zaandam. Hard zwemmen om daarna ontspannen te fietsen en op plaats behoud te lopen. Zo geschiedde. Nadat ik even in de boei kwam vast te zitten met zwemmen (zie video), kwam ik vlak achter Diederik als 2e het water uit. Op de fiets kreeg ik dik 2minuten aan mijn broek, en met lopen wist ik ontspannen de tweede plek vast te houden: een 1-2tje!

TriathlonTV was er ook en heeft onderstaande beelden gemaakt. Let op mijn mooie boeien keerpunt op 1:24 ;)

 

 
 
 
 
 
 
Gendt

DE wedstrijd bij ons in de omgeving. Altijd veel publiek, veel bekenden en erg gezellig. Vorig jaar werden we als triathlonbroers 1-2-3. Dit jaar deed Diederik niet mee en was het doel een 1-2tje.

“The man to beat” was Martjello. Vorig jaar was hij 4e achter ons en nu was hij dus gebrand om ons te verslaan. Na het zwemmen had Evert een enorme voorsprong die hij niet meer uithanden zou geven. Mijn voorsprong op Marcel werd na het zwemmen dichtgereden, en het was erop en erover. In de laatste ronde reed Marcel nog 30seconden bij mij weg, maar dat was niet voldoende. Na 5km lopen had ik het gaatje dicht en heb ik het gegokt op de eindsprint. Mijn benen voelde nog goed, en mijn versnelling in de laatste 200 meter was voldoende: een mooie tweede plaats. Iedereen bedankt voor de support!

Coming-up

Zondag maak ik mijn debuut in de 1e Bundesliga! De wedstrijd vindt plaats in Dusseldorf en gaat over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen. Dat wordt afzien!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.