Eerste hele Triathlon Cornelis & Evert

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Afgelopen zaterdag hebben Evert en ik samen met een team andere triatleten een hele indoor triathlon afgelegd. Het team bestond uit Marcel Gierman, Bas Hageman, Eddy Lamers, Matthijs van Scheijen en natuurlijk Evert en ik.

[vimeo]http://vimeo.com/7367985[/vimeo]

Het parcours hadden we goed verkend: een zwembad, twee geijkte tacxen en een loopband. Het zwembad en de gymzaal waar het allemaal in moest gebeuren waren in Sportsplanet (Westervoort). Het zwemmen (3800m) deden we elk 50m in estafette vorm, het fietsen (180km) deden we om de 5km en het lopen (een marathon: 42,2km) om de 2minuten.

Ik had van te voren geen idee hoe ik dit moest indelen en omdat het niveau van deze mannen net iets boven mijn niveau ligt, moest ik volle bak om het tempo te halen. Na 3x te hebben gezwommen verzuurde ik al na 75m, niet echt best dus. Uiteindelijk zwommen wij binnen de 3800m binnen de 40minuten. Dat is binnen de 63 seconden per 100m!

Het fietsen zou erg zwaar worden. Dat wist ik van te voren omdat ik in deze tijd van het jaar weinig fiets en dus niet echt in vorm ben. Na de eerste keer fietsen was ik al helemaal kapot. Gelukkig hadden we elke keer lang herstel en was ik de tweede keer weer redelijk hersteld. Dat het vooral aan het indelen lag merkte ik aan het feit dat ik elke keer als ik moest fietsen gemiddeld steeds harder reed. De 180km fietsen reden wij binnen de 4uur. Dat is 45,3km/u gemiddeld!

Omdat het lopen een van mijn betere onderdelen is, verwachtte ik daar eigenlijk weinig problemen. Ik startte als eerst, en de eerste 2minuten gingen in 18,5km/u (=3:15 per kilometer). Toen heb ik er twee gelopen met 19km/u en daarna de rest weer 18,5km/u. Onze marathon tijd was ongeveer 2uur15minuten; gemiddeld bijna 19km/u.

Met een eindtijd van 7:08:53 uur zijn wij 40minuten sneller dan de snelste tijd ooit van Luc van Lierde.

Dit evenement werd o.a. mogelijk gemaakt door Sports Planet, Dutch Stars Events, Rebel Bikes en Sander van Anholt (Tacx).

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.