Eerste NSK Duathlon voor Diederik Scheltinga

Scheltinga pakte met nipt 3 seconden de overwinning van de Cycle Trend duathlon in Groningen. De duathlon werd dit jaar voor de 2e keer georganiseerd door studenten triathlonvereninging Tritanium.

Ben Plantinga kwam na de eerste run als eerst aan in het parc fermé op de voet gevolgd door, het broertje van de uiteindelijke winnaar, Evert Scheltinga. Zij hadden een klein gat geslagen met Henk-Jan Dolsma en Diederik Scheltinga. In de 4 te rijden fietsronden wisten Henk-Jan en Diederik naar Evert en Ben, toe te fietsen. Uiteindelijk had Diederik de beste benen om met een klein verschil Ben te verslaan en zo de overwinning op te eisen. Daarachter werd er nog een spannende strijd geleverd voor plek 3. Henk-Jan had de langste adem en wist de 3e plaats te pakken, voor Evert.

Er was dit jaar voor het eerst ook een Nederlands student kampioenschap (NSK). Naast het NSK triathlon en wintertriathlon is er nu dus ook het NSK duathlon. Het NSK podium werd bezet door de gebroeders Scheltinga (1e en 3e ) en Dolsma (2e). (bron: http://www.loopwereld.nl)

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.