Je bekijkt nu Eerste podiumplek op middenafstand!

Eerste podiumplek op middenafstand!

Na een lange, en zware dag ben ik eigenlijk te moe om nog een proper wedstrijdverslag te typen, maar toch even een berichtje. Vandaag ben ik 2e geworden in de halve triathlon van Bocholt in Duitsland. Pas mijn 3e halve triathlon ooit, en mijn eerste podiumplek op de midden afstand!

Idioot vroeg werd ik vanmorgen door Ton (Bernard) Wolfs opgehaald, om 8.30 zouden we al starten in. Alle activiteiten in de wisselzone zijn voor dit seizoen wel weer routine, maar op tijd aanwezig zijn is erg fijn. Op initiatief vanĀ de Bourgondische Triathlon Ploeg claimde we ons eigen hek in de te kleine wisselzone, er hing net geen rood-wit-blauwe vlag, jongens: bedankt!

Op langere wedstrijden zijn is de start minder chaotisch heb ik gemerkt. Ik vertrok dan ook iets te enthousiast, zwom zelfs even aan kop maar dat moest ik al snel bekopen en viel (te) ver terug, met niemand meer in de buurt. Alles alleen moeten zwemmen, geen voeten om aan te hangen. Uiteindelijk als 6e uit het water, in 28 minuten over 2000 meter. Hierover ben ik niet zo tevreden. Laatste weken eigenlijk ook te weinig gezwommen.

In de wisselzone kreeg ik een dj vu: Martijn Paalman stond zn schoenen aan te trekken, en was net eerder weg dan ik. Martijn en ik hadden bij de jeugd (wat klink ik oud) al serieuze battels, en vandaag zou het er ouderwets aan toe gaan! De eerste kilometers samen met Martijn afgelegd, en al snel raapte we een andere atleet op. Ik merkte dat mijn tempo net wat hoger was dan dat van hun, en na Leuven had ik geen zin om weer een groter wordende groep op sleeptouw te nemen. Na 5 km heb ik even vol aangezet, en reed weg. Toen mn eigen tempo weer opgepakt. Ik dacht wel: shit, nu moet ik de overige 75 km echt alleen doen. Maar dit had ook zn voordelen.

Een man, een fiets, Duits asfalt, een hartslagmeter en voeding. Niet meer, niet minder. Het ging echt super, alleen het zoeven van de wielen en de wind langs mn aerohelm. De laatste 40 kilometer heb ik bewust gas terug genomen, en mn hartslag wat laten zakken om fris te kunnen lopen. Dat ging in Leuven fout, en ik wist dat fietskanon en Bayer Uerdingen teamcaptain Heiko Tewes geen loper is.

Na 1:59:58 stond ik als 4e in de wisselzone: sokken aan, schoenen aan en weg. In de eerste van 8 ronde raapte ik Janitzki Alexander van Team Roseversand op, hij stond langs de kant met kramp want had iets te hard gefietst. 20 seconde na mij kon hij weer lopen, en dat is ongeveer de gehele wedstrijd gelijk gebleven. Op Heiko had ik na het fietsen ruim 3 minuten achterstand. Maar alles voelde goed, ik was nog niet vermoeid en na 3 rondes lopen haalde ik hem in. Hij kon helaas niet mee, en later verpeste Janitzki Alexander ons Bayer Uerdingen podium, Uwe Kappelhoff was immers niet te stoppen, en zette ook een nieuw parcours record neer. Uiteindelijk bereikte ik de finish in een nieuw PR: 3:43:58!

Zonder een aantal mensen was dit niet gelukt vandaag: Bernard: bedankt voor het rijden en het wachten op de prijsuitreiking. Klaus: bedankt voor de bidons en gels. Bram bedankt voor de tussentijden en gels, en veel beterschap! Marjan, bedankt voor de massage van net! En de rest van de supporters: ook bedankt!!

2000 meter zwemmen in 0:28:04 (1.24 per 100, 6e tijd)
80 km fietsen in 1:59:58 (40.01 gemiddeld, 3e tijd)
20 km lopen in 1:15:55 (3.48 per km, 2e tijd)
Eindtijd: 3:43:58 en een 2e plaats overall.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.