Je bekijkt nu EK en WK-23

EK en WK-23

Het eerste deel van het seizoen zit er alweer op en ik moet zeggen dat ik er zeer content mee ben. Na een goede start met winst in Westervoort en Enschede, een wat minder resultaat op het NK sprint (11e en 4e Neosenior) in Stein. Ik herpakte me goed met twee overwinningen en parcoursrecords in zowel Gendt als Didam en ging daarna vol vertrouwen van start op het NK OD. Hier behaalde ik een 4e plaats overall en winst bij de Neosenioren (-23 jaar).

Met deze prestatie heb ik me gekwalificeerd voor het EK-23 en, na een gesprek met de bondscoach, ook voor het WK-23. Het EK wordt in Vila Nova de Gaia (Portugal) gehouden op 28 augustus en het WK op 11 september in Boedapest. Ik kom nog veel ervaring tekort met wedstrijden op hoog niveau en dit is een mooie kans om wat te leren… Ook sta ik op 22 augustus in Karlovy Vary (Tsjechië) aan de start voor een ETU wedstrijd, dus een flink internationaal programma staat er op mij te wachten!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.