En dat is twee…

Vandaag heb ik (Evert) mijn tweede overwinning van het seizoen behaald. In Amersfoort wist ik de lange afstand van de zwemloop te winnen, voor Sven Strijk (op 44secondes) en Menno Idema. Het zwemmen ging niet heel erg hard. Ik zwom in de 2e snelste baan de hele tijd op de 2e plek en heb in de laatste 200m de kop overgenomen. Eenmaal op kop heb ik nog even flink doorgetrokken om het gat met de snelste zwemmers uit baan 1 iets kleiner te maken.” Ik kwam als 4e uit het water met een tijd van 13.02 min. Na een erg snelle wissel begon ik als 1e aan het lopen. Ik ben eigenlijk meteen volle bak gaan lopen met het idee dat er nog wel mensen terug zouden komen maar tot mijn grote verbazing sloot niemand zich meer bij mij aan. Het lopen ging echt super!. De iets te korte 10km liep ik in 33.46min inclusief wisseltijd.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.