Entschuldigung, hast du ein Arschgewei?

Dit keer echt iets nieuws: vanaf dit jaar zijn wij officieel lid van de Duitse triathlonvereniging Bayer 05 Uerdingen! Deze club heeft een lange traditie met goede Nederlanders, waaronder Menno Oudeman en Eddy lamers. We zijn vereerd, en trots dat wij in 2009 ook een aantal keer mogen uitkomen in de 2e Bundesliga voor deze ambitieuze club.

Behalve wij zijn er nog meer nieuw ingekochte atleten, waaronder Uwe Kappelhoff en Klaus Schlter, voorheen beide uitkomend voor Stadtlohn. Klaus is in Nederland (en van ons) geen onbekende. Afgelopen jaar deed hij mee in o.a. Veenendaal, Almere en Apeldoorn. In Apeldoorn twistte Klaus en Evert om de 1e plek. Het jaar daarvoor deed ik dat in Didam.

Afgelopen weekend hadden we een kennismaking, en trainingsweekend. Zaterdag ochtend stonden wij keurig op tijd (ongekend!) in het verkeerde zwembad. Beetje jammer, maar hoe kunnen wij nou weten dat er binnen een straal van 500 meter 2 gigantische 50 meter baden zijn? Toch nog goed terecht gekomen en lekker gezwommen, vervolgens in een waterig zonnetje 80 kilometers weggetrapt en daarna de welverdiende kaffee & kuchen! Als we een traditie mogen overnemen van de Duitsers, dan is die het wel.

s Avonds gingen we uiteraard friet met schnitzel eten, daarna een paar potjes bowlen, vervolgens stappen in der Kulturfabrik en daarna nog afpilzen in ons seminar. De video die daar gemaakt is staat hiernaast, en wij zouden wij niet zijn als we niet iets totaal zinloos in dit bericht zouden posten, dus veel plezier met ruim 18 minuten onzin!

Zondagochtend was het opstaan moeilijk, het ontbijt prima en de duurloop weer moeilijk. Begin van de middag namen we vermoeid maar voldaan afscheid van Unsere neue Deutsche Freunden.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.