Je bekijkt nu ETU-cup Karlovy Vary

ETU-cup Karlovy Vary

Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben 31e geworden bij de ETU-cup in Karlovy Vary (Tsjechië). Natuurlijk niet tevreden over de klassering maar wel tevreden over wat ik hier heb geleerd. Gek genoeg zit ik hier nu met meer zelfvertrouwen dat ik dit niveau aan kan dan voor deze wedstrijd.

Waar het mis ging? Bij het zwemmen. Ik kan best een beetje zwemmen, best wel netjes eigenlijk: rustige overhaal, lage frequentie, en met mijn niet al te gespierde maar ranke verschijning heb ik een mooie ligging in het water, kortom; Makkelijk om over heen te zwemmen. En dat gebeurde dan ook…

Vanaf dat moment fiets en loop je achter de feiten aan. Ik kwam in de 3e groep te fietsen, we fietste hard op het zware en bochtige parcours, maar vooraan werd ook hard doorgefietst. Het verschil met de 2 groepen voor ons bleef daardoor precies het zelfde. We pikten mensen op die gelost werden om ze vervolgens ook weer los te rijden. Uiteindelijk toch nog een grotere groep geloste teruggepakt, en met lopen nog een aantal mensen ingehaald. Ook op de fiets en met lopen een aantal dingen geleerd die in de training geoefend moeten gaan worden.

Genoeg werk aan de winkel, maar toch een stap dichter bij!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.