Je bekijkt nu Evert en Cornelis winnen in Enschede

Evert en Cornelis winnen in Enschede

De triathlon van Enschede werd last minute toegevoegd aan mijn programma: Gewoon leuk een wedstrijd doen omdat het kan! De organisatie (waarvoor nog dank!) bood mij aan om bij winst geen inschrijfkosten te rekenen. Ik heb ook wel geluk hoor! Met support van m’n vriendin June kon het die dag niet meer stuk…

Mijn wedstrijd was niet erg spannend. Op de deelnemerslijst stonden niet echt grote concurrenten en zo bleek dat ook tijdens de wedstrijd. Na de start pakte ik gelijk de koppositie en heb deze de gehele wedstrijd niet meer afgestaan. Met 2 minuten voorsprong kwam ik na 1500m zwemmen het water uit. Op de fiets bouwde ik deze voorsprong verder uit. Op de geleende tijdritfiets van Michiel van der Wal (thnx!) reed ik precies 1 seconden langzamer dan brommer Cesar Beilo vorig jaar deed. Cesar had dat jaar het parcours record neergezet en ik lag op dat moment al voor op dat schema. Ontspannen heb ik de wedstrijd uitgelopen want m’n voorsprong was inmiddels al ruim 6 minuten.

Ik finishte in een tijd van 1:56:25 wat dus een nieuw parcours record betekende!

Ook Cornelis, die de dag ervoor nog de clubwedstrijd bij de studentenvereniging Trion in Nijmegen won, deed mee met de sprint triathlon (750m – 20km – 5km). Na het zwemmen zat hij samen met onder andere Eddy Lamers in een kopgroep van 4. Het afsluitende looponderdeel liep hij samen met Eddy weg, om na 3km te versnellen en de winst te pakken. Eddy werd tweede en Jan-Roelf Heersema derde.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.