Evert winnaar in Doetinchem

Evert is afgelopen zondag (26 aug) winnaar geworden van de kwart triathlon in Doetinchem, na Gendt is dit de tweede wedstrijd waar Evert mijn opvolger is geworden. Totaal heeft hij dit jaar al 4 overwinningen van kwart triathlons op zijn naam staan en is hiermee in Nederland de man met de meeste overwinningen seizoen 2007!

De voorbereiding op deze wedstrijd had beter gekund. De dag voor de wedstrijd (zaterdag 25 aug) zijn we wezen kijken bij de hele triathlon van Almere. Om op tijd bij dit spektakel aanwezig te zijn werden we om 5.30 opgehaald door Eddy Lamers. Het was vermoeiend maar zeker een leuke en motiverende dag!

De wedstrijd
Voor deze wedstrijd mocht ik van onze fietssponsor Forza Wielersport hun dicht FFWD Carbon wiel uitproberen, super strak zo’n dicht achterwiel en dat geluid… je wilt en kan er alleen maar harder door fietsen!

Na de start was ik goed weg, zelfs voor Evert. Na een paar honderd meter kwam hij langszij en bij de ronding van de 1e boei kon ik hem niet meer volgen. Evert kwam na 12,32 met 40 seconde voorsprong het water uit. Ik zat vooraan een groepje van een man of 8, na een snelle wissel zat ik toch alleen op de fiets. Na een kleine kilometer fietsen had ik Koen de Haan te pakken, hij bleef netjes op 5 meter achter mij maar kreeg toch commentaar van een jury motor die blijkbaar niet helemaal van de ‘nieuwe’ regel op de hoogte was.

Na een kilomter of 10 fietsen kregen we gezelschap van Dave Ewalts en Ulrich Franke, ik zag geen reden om mezelf uit te putten en het gat naar Evert te dichten om zo Dave Ewalts naar de overwinning te loodsen. Ik heb dus lekker achterin gezeten, attent gereageerd op de aanvallen van een gefrustreerde Ulrich Franke en vooral geen kopwerk gedaan ;-)

Met nog 5 km voor de boeg kregen we ineens gezelschap van nog 4 andere atleten, dit was iets wat ik niet had verwacht, hadden we echt zo langzaam gereden dat vele mindere zwemmers toch bij ons konden aanhaken? Blijkbaar wel dus… In deze groep bleek wel dat er flink gestayerd werd want een (tri?)atleet fietsend in de beugel en zonder opzet stuur kwam in mijn wiel rijden, toen ik daar wat van zei was zijn antwoord: “Jij komt er tussen fietsen…” Toen vond ik het wel genoeg geweest en heb even flink aangezet, hierdoor kwam ik als eerste in de wisselzone aan, begon met lopen maar moest toezien hoe Dave Ewalts (net als vorige week in Veenendaal) mij voorbij kwam.

Evert Finishte onbedreigd als 1e en ik werd 3e. Ondanks dat ik mijn sterkste onderdeel niet optimaal kon uitbuiten toch een leuke prestatie, anderhalve minuut sneller dan vorig jaar! Evert zat maar 25 secondes boven het parcours record van Eddy Lamers uit 2004, had eraan gekund als Evert dit geweten had, jammer maar volgend jaar weer proberen dus!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.