Je bekijkt nu Evert wint zilver op het NK duathlon!

Evert wint zilver op het NK duathlon!

Vorig jaar tijdens het NK duathlon in Tilburg stapte ik uit; mentaal gebroken. Hier werd mij duidelijk dat een aantal zaken het komende jaar anders moesten. Met hulp van een aantal mensen ben ik hiermee aan de slag gegaan. Huub van Mackelenbergh heeft hier een belangrijke rol in gespeeld, en nog steeds trouwens. Huub, Bedankt!

Nu dus een jaar later stond ik, samen met Cornelis, weer aan de start in Tilburg. Bij de ETU-cup in Geneve hadden Stefan van Thiel, Mark Oude Bennink en ik het er al over om op het NK duathlon te starten. Eens kijken of we het de specialisten op de duathlon lastig konden gaan maken.

Vanaf de start werd er hard gelopen. 2 Belgen gingen er vandoor samen met Stefan en Mark. Ik besloot iets behoudender te starten en liep de gehele 10 kilometer met Wim Nieuwkerk. Met 1 minuut achterstand op Stefan en 40 seconden op Mark wisselde ik als 5e in de wedstrijd. Op de fiets had ik mijn schoenen sneller aan de Wim en ben ik meteen volle bak gaan rijden. Hierdoor had ik direct een gat op Wim en liep ik hard in op Stefan en de Belg Glen Laurens. Mark fietste heel erg sterk en liep iedere ronde iets verder op mij uit. Na de 40 km fietsen waren de medailles eigenlijk al verdeeld. Ik had een achterstand van meer dan een minuut op Mark en achter mij zat Wim op 50 seconden. Hier kwam dan ook geen verandering meer in en zo finishte ik als 2e op het NK duathlon!

Grappig detail is dat zowel Mark als ik allebei op een geleende tijdritfiets reden (Michiel, wederom bedankt!).

Ps. morgen Cornelis zijn verhaal over het brons in de catagorie -23 jaar.

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.