Halve marathon 3e kerstdag

Op dinsdag 27 december 2011 zal voor de 21e keer de Derde Kerstdagloop in Arnhem plaatsvinden. In en om Arnhem is de 3e kerstdagloop een populaire wedstrijd. Het hoofdnummer, de halve marathon, is volgens velen één van de mooiste en ook zwaarste halve marathons van Nederland. Best vreemd: ik heb al vele halve marathons en marathons gelopen in triathlons maar nog nooit liep ik een losse halve of hele marathon. 3e kerstdag dus de eerste keer een halve marathon.

Het parcours van de halve marathon gaat voor ongeveer 90% over autovrije verharde fietspaden door bossen en over heidevelden van Het Gelders Landschap en Natuurmonumenten. Door de wisselende weersomstandigheden rond de Kerst en het te overbruggen hoogteverschil van 185 meter is het altijd een erg mooie uitdaging!

Naast de halve marathon zijn er nog meer afstanden te lopen. Om 12.00 start de 7km, om 12.10 de 14km en om 12.20 de halve marathon.

Al met al een goed excuus om deze kerstdagen alcohol uit het voedingspatroon te bannen en me niet onnodig vol te stoppen met alles wat in onze ‘vrede op aarde’ traditie thuis hoort. PANG!

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.