Je bekijkt nu Het Rondje Eilanden

Het Rondje Eilanden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Ik twijfelde heel erg of ik moest starten of niet. Mijn hechtingen waren nog net geen twee weken uit mijn enkel, en de wond was nog altijd erg groot. Ik had sinds het EK (drie weken) niet meer gezwommen omdat de wond als hij nat werd weer open ging.

Het Rondje Eilanden werd dit jaar, na 11 jaar afwezigheid, weer voor het eerst georganiseerd. Het vond plaats in de Vinkenveense plassen. Daar liggen 12 eilanden in het parcours waar je overheen loopt. Tussendoor moet je van eiland naar eiland zwemmen: een unieke zwemloop in een prachtige omgeving. De wedstrijd bestond uit eerst een soort tijdrit, en daarna een wedstrijd waarbij de 50 snelsten van de tijdrit tegelijk starten.

Van initiatiefnemer Bart van der Wal, had ik een paar Vibram Five Fingers kunnen lenen, waar ik in de tijdrit mee startte. Het eerste stuk van 400m zwemmen was al direct enorm zwaar. Ik kon niet stuwen met mijn voeten, en de schoenen remde mij erg af. Omdat ik dus afgelopen periode niks heb gezwommen lag ik, bijna letterlijk, stil. Ik werd aan alle kanten voorbij gezwommen en met lopen op de eilanden kon ik vervolgens weer mensen inhalen.

Als 25e plaatste ik mij voor de finale, wat ging over hetzelfde parcours. Ook daar hetzelfde verhaal. Ik had nog enorme spierpijn in de armen van de tijdrit serie, en het zwemmen ging nu helemaal niet meer. Na 47minuten overleven finishte ik ook in de finale als 25e. Niet echt voorin, maar wel een bijzondere ervaring rijker.

Evert deed ook mee, maar ook hem lag het zwemmen met schoenen niet helemaal. In de tijdrit werd hij 4e, en in de middagserie 2e.(volledige uitslagen)

Na de wedstrijd was er een BBQ, waarbij hardloper Tijs Groen op zijn gitaar voor de live muziek zorgde. Een erg goede sfeer en een strakke organisatie maakte dit tot een hele mooie wedstrijd. Volgend jaar ben ik er hopelijk weer bij met wat meer training in de armen!

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.