Je bekijkt nu Holländer läuft zum Sieg

Holländer läuft zum Sieg

Triathlon – Schelinga Evert wint korte afstanden de concurrentie in Harsewinkel
Veel finishers op de 23e Pflueger-Triathlon in Harsewinkel waren uitgeput aan de finish in de knie, de meeste liepen direct door naar de concessie staan. Slechts een trotseerden de hitte en keek gisteren na de race zo vers als voorheen: Evert Scheltinga, een 22-jarige Nederlander, die begint voor Bayer Uerdingen 05 gebracht soevereine overwinning op de olympische afstand. 1-40-10 km voor hij nodig 1:48:50 uur en was daarmee 1:46 minuten resteren in de vierde inkomende Gütersloher Ingmar Lundström.

Normaal gesproken gaat Scheltinga voor de tweede-divisie team Uerdinger bij de start. Gisteren, de fysiotherapeut verplaatst van de ene lagere klasse Arnheim vrijwillig te brengen in de NRW-Liga naar Nederland voor de Sprint Kampioenschappen in vorm. “Hij is een uitzonderlijke atleet en het is een eer voor ons om te kunnen beginnen met hem,” zei Marcello Ruiz. Bielefeld’s trui in 2005 was ook tevreden over de overwinning in de Hoofdklasse-ploeg klassement, want met de winnaar van vorig jaar Uwe Kappelhoff (1:49:31 uur), de volgende Uerdinger kwam op de tweede plaats. “Ik ben de betere loper,” Scheltinga wist al de snelste zwemmer, dat hij make-up zou de minimale residu na de fiets locker. Kappelhoff kon zich troosten met de winst van de NRW meester.

Bron:http://www.nw-news.de/

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.