Ik heb ook wel pech hoor!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Vorig weekend ben ik 2 keer onderuit gegaan dus mijn doel voor afgelopen weekend was oa om op de fiets te blijven zitten… Dat is ook gelukt, tot ik na 4 km mountainbike tijdens het Europees kampioenschap crosstriathlon in kijkduin lek reed en niet meer verder kon…

Hier voorafgaand hadden we 1 km gezwommen in een redelijk ruige Noordzee. Ik zwom redelijk ontspannen voorin mee en kwam uiteindelijk van een groepje van 4 (met oa Edo van der Meer) als 1e uit de zee. Op de mountainbike heb ik meteen de kop gepakt en een straf tempo opgelegd.

Edo en de Fransman Daubord konden niet volgen en bij het afgaan van het strand had ik al een aardige voorsprong gepakt. Het parcours bracht ons naar de puinduinen. Hier moesten we een stoepje op, ik trok nog m’n achterwiel op maar kon niet voorkomen dat de velg de stoep raakte. Ik had meteen door dat het niet goed was. 100m later stond ik stil met een lekke band. Ik heb nog geprobeerd er een busje “pitstop” in te spuiten maar het gat in de band was te groot om te dichten en dat betekende einde wedstrijd.

Ik lag op dat moment 1e op het EK, en ik weet zeker dat een medaille er in zat. Uiteraard baal ik gigantisch, maar inmiddels is het vizier gericht op 18 augustus. Hopen dat we daar van valpartijen en lekke banden bespaard blijven.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.