Je bekijkt nu IronMan op zee

IronMan op zee

Om mee te beginnen: terwijl het bij jullie echt herfstweer is, en de pepernoten al lang en breed in de schappen liggen liep ik gister een duurloopje van 2u10 in korte broek en zonder T-shirt over het strand! Ik heb ook wel geluk hoor!

Na de Ironman op Hawaï was mijn lange seizoen voorbij, en dat werd ook wel tijd. Achteraf gezien was Hawaï te kort op mijn kwalificatie in Engeland. Fysiek was ik er wel klaar voor, maar mentaal was ik niet bereid om zo hard af te zien als in Engeland. Wel een prachtig seizoen gehad. Hawaï was een van de absolute hoogte punten uit mijn triathlon carrière, en een waardevolle ervaring voor de rest van mijn leven. Tijdens de race lag ik op een heel mooi schema, als 200e van de fiets en finish ruim onder 10 uur, maar helaas. Wie weet, volgend jaar beter…

Na Hawaï ben ik 3 dagen in Nederland geweest, daarna was het tijd voor iets anders. Ik ben naar Faro, Portugal gevlogen. Daar was Hollandse Krijger Derk op dat moment, met een zeilboot. Opdracht voor ons om deze zeilboot in Didim, Turkije te krijgen. Half december moet ‘onze’ Chaika daar zijn.

De route loopt / liep van Faro langs de zuidkust van Europa, via Cadiz, Tarifa, Gibraltar, Puerto Banus, Marbella, Mallaga, Alicante, Formentera, Ibiza, Mallorca, Menorca, Sardinië, Sicilië en vervolgens Griekenland in. Momenteel zijn we aan de noord oostkust van Mallorca, Alcudia, dit is echt het trainingsparadijs als je het mij vraagt. Alhoewel alle hotels gesloten zijn heb ik het e.e.a. gezien waar ik heel blij van kan worden: 25 meter zwembaden, kilometers lange stranden, heuvels, bergen…

Behalve bruin worden en veel eten train ik er ook nog wat bij: ik doe elke 2 dagen kracht- en stabilisatie training met wat gewichten en ook probeer ik elke 2 dagen wat te rennen. Gemiddeld ren ik per week zo’n 40 tot 60 km. Niet heel weinig dus! Ook heb ik m’n wetsuit meegenomen, maar die heb ik pas 2 keer gebruikt. De watertemperatuur is prima, en de zee soms ontzetten kalm, maar doelloos heen en weer zwemmen trekt me momenteel niet zo. Wel mis ik de vrijheid van m’n fiets. In ruil daarvoor heb ik dan wel weer de wind in m’n haar, zwemsessies met dolfijnen en tijdens nachtwachten een eindeloze sterrenhemel. Het leven is fijn, zie ook de plaatjes.

Diederik Scheltinga

De oudste van de broers, zoekt graag de grenzen op (niet alleen fysiek) en volbracht al 13 Ironmans.