Je bekijkt nu Knieblessure!

Knieblessure!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Nadat ik tijdens mijn stageperiode wat minder had getraind, wilde ik er in februari weer flink tegenaan gaan. Na redelijk vlot de trainingen te hebben opgebouwd, ging het tijdens een duurloop mis: te lang op een te hoog tempo gelopen.
Sinds 13 februari(!) heb ik dus amper looptraining en fietstraining gedaan. Gelukkig kun je als triatleet dan nog wel zwemmen, dus helemaal stilgezeten heb ik gelukkig niet. Het trainen gaat nu weer iets beter. Ik loop momenteel trainingen van 40 minuten en ik heb afgelopen weekend voor het eerst weer meer dan anderhalf uur gefietst. Mijn herstel verloopt dus langzaam, maar het gaat nu echt de goede kant op. Voorzichtig blijven opbouwen en regelmatig de knie (laten) behandelen is erg belangrijk.

Mijn eerste wedstrijd van het seizoen wordt de UT-Triathlon, een wedstrijd in de Eredivisie Triathlon op 13mei in Enschede. Het is dus erg belangrijk dat ik dan fit ben!
Fysiotherapeut Wim Broersen en onze masseuse Marjan Garst wil ik bedanken voor hun prettige begeleiding tijdens deze wat mindere periode. Heel erg bedankt!

P.S. De eerste zwemtraining van het seizoen in het open water heeft plaats gevonden op 31-03! Zie de foto met medebikkel Hans Roodzant als bewijs :)

Cornelis Scheltinga

Cornelis, de Garnaal, Eddy of geef 'm een naam. De 3e broer doet triathlon sinds 2010 met als hoogtepunt de Gouden plak op het WK Crosstriathlon in 2013.