Laatste bundesliga wedstrijd in Schneeberg

Vrijdag vertrokken we in de loop van de ochtend richting Zwickau waar we zouden overnachten. Volgens de navi zouden we om 19.00 aankomen. Uiteindlijk kwamen we om 23.00 aan… Veel Stau und Baustelle gehad en nog een aantal keer verkeerd gereden… Zaterdag stond dan de laatste bundesligawedstrijd op het programma. Wij stonden met het team op een 3e plaats, vlak voor de 4e en 5e plaats, dus een belangrijke wedstrijd.

Wintschattenfahren was niet toegestaan omdat het parcours niet verkeers vrij was. Het zwemmen ging niet bij iedereen even goed. Ik zwom redelijk ontspannen en kwam rond en 15e plek uit het water. Al snel op de fiets bleek dat er van het stayervebod niks werd aangetrokken. Ik kwam samen met 2 teamgenoten in de 2e groep achter een groepje van 4 man. Diederik zat in de 3e groep. Het lopen ging bij mij weer iets beter dan in Veenendaal. Uiteindelijk finishte ik op een 18e plaats. Diederik finishte als 54e, of ergens in die buurt. Met het team pakte we de 3e plaats van die dag. Dat betekende ook dat we in de eindklassering met Bayer Uerdingen 3e waren geworden… Een erg nette prestatie!

Evert Scheltinga

Evert is de 'profi' van het stel. 'S winters woont hij in Zuid-Afrika om zomers in Europa het wedstrijdseizoen te starten.